Muzigami | Sala koncertowa

wizualizacja wnętrza

Inspiracją do stworzenia projektu było origami, dlatego też najważniejszy element wnętrza – scena wraz ze strukturą akustyczną tworzy połamaną zagięciami bryłę. Forma sceny wraz ze strukturą została skontrastowana z pozostałymi elementami wnętrz poprzez użycie innego materiału – białego drewna. W projekcie dominują szarości i złamany brąz drewna, przełamane błękitami, widocznymi w wyposażeniu. Ta sama kolorystyka buduje wnętrza dostępne dla publiczności oraz te przeznaczone dla muzyków. W holu obiektu znajduje się dwukondygnacyjna struktura, w obrębie której mieszczą się przestrzenie spełniające funkcję komunikacyjną pionową oraz kasa z szatnią i bar. Oświetlenie we wnętrzu sali koncertowej jest podporządkowane funkcji – scenę oświetlają reflektory ścienne, pozwalające na stworzenie dramatycznego klimatu, ale również równomiernie oświetlonej powierzchni. Widownia oświetlana jest ze struktury akustycznej oraz z sufitu w części pod balkonem. W strefie holu i baru światło zapewnione jest z sufitu, a na balkonie widowni pochodzi również z oświetlenia ściennego. Obiekt, zarówno w części dostępu publicznego, jak i w tej przeznaczonej dla muzyków, jest przystosowany dla osób niepełnosprawnych.

wizualizacja wnętrza

wizualizacja wnętrza

wizualizacja wnętrza

wizualizacja wnętrza

wizualizacja wnętrza
rzut aranżacji wnętrza
przekrój aranżacji wnętrza

Justyna Spyrka. Obsługiwane przez usługę Blogger.